Peuterplus

Peuterplus

Het Peuterplus programma van VANDAAG is er speciaal voor alle peuters die naar het KDV gaan en klaar zijn voor deze volgende stap. Zo begeleiden en ondersteunen we de kinderen van VANDAAG naar de volgende fase: de basisschool. 

Klaar voor de volgende stap

Voor je het weet is het zover, ze mogen naar de basisschool. Een hele stap, voor kinderen en ouders. Bij VANDAAG ondersteunen we de kinderen hierin voor een zo zacht mogelijk landing. En zo worden de ouders hier ook automatisch een beetje in meegenomen. Dan houden we de stap zo klein mogelijk en stromen ze direct goed in en kunnen ze weer verder leren, spelen en ontdekken. 

De leidsters van VANDAAG laten ze in de peutergroepen alvast zien wat er straks bij komt kijken. Dit gaat stap voor stap. Misschien zijn in het begin twee ochtenden voldoende, dan is dit ook goed. VANDAAG gaat mee in het tempo van het kind, niks moet en alles mag. 

De plus van Peuterplus

Het Peuterplus programma is gebaseerd op de methode van het Peuterplein. Een lespakket, speciaal voor peuters. Alle gebieden die belangrijk zijn voor de ontwikkeling bij peuters worden meegenomen. Spelenderwijs wordt er steeds meer kennis gemaakt met taal, voorbereidend rekenen, beweging, de fijne motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Naast dit programma draaien ze mee met de rest van de kinderen op de locatie. Tussen de middag wordt er samen gezond geluncht en trekken we er vaak samen op uit. 

Peuterplus is er voor alle peuters. Het volgen van het Peuterplus pakket kost niets extra’s en wordt standaard aangeboden in de ochtenden op de locaties met KDV. Wel willen de leidsters graag weten hoevaak en wanneer de kinderen actief meedoen. Neem hiervoor contact op met jullie locatie