Peuterplus

De kinderen van KDV Suderhiem gaan automatisch, als ze hier aan toe zijn, naar de Peuterplus op de ochtenden dat ze op de opvang zijn.

De Peuterplus is 5 ochtenden per week geopend. Ouders kunnen zelf aangeven hoeveel ochtenden hun kind(eren) naar de peuter gaat. Een peuter kan bijvoorbeeld starten met 1 of 2 ochtenden per week en tegen de tijd dat de peuter bijna 4 jaar is 5 ochtenden per week komt. Hierdoor wordt de overgang naar de basisschool kleiner.

De Peuterplus van VANDAAG.

De Peuterplus van VANDAAG is de eerste Christelijke peuterspeelzaal in Drachten. We werken hierbij met een methode die handvatten biedt waarmee de leidsters het leven met God overdragen aan de peuters. Daarbij maken we gebruik van vijf principes: voorleven, naleven, uitleven, meeleven en beleven. Wij werken met thema's die afkomstig zijn uit de methode Peuterplein. Deze methode stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. We maken daarbij steeds een koppeling naar een verhaal uit de Bijbel.

Opvangmogelijkheden. 

Wij bieden elke dag de peuters een uitdagend aanbod bij de Peuterplus, in de ochtend en in de middag hebben wij een wisselend aanbod voor de peuters om hun ontwikkeling te stimuleren en als voorbereiding op de basisschool.  U kunt kiezen* welke dagdelen u gebruik wilt maken van de Peuterplus, maar ook hoeveel dagdelen. De minimale afname is 2 dagdelen. Een dagdeel is 6 uur en een hele dag is 11 uur.

Kinderen kunnen gebracht worden tussen 7.30 en 8.30 uur. Heeft u alleen opvang in de middag nodig, dan kunnen de kinderen tussen 13.00 en 13.30 uur gebracht worden. Vanaf 16.30 uur kunt u de kinderen weer ophalen (uiterlijk 18.30 uur).

U hoeft geen drinken, fruit of luiers mee te geven, dit verzorgen wij.

*mits er plek is

Tarief.

Het tarief van de Peuterplus is € 8,90 per uur bij 52 weken pakket (2021) en € 9,46 bij 40 weken pakket (2021).

Kinderopvangtoeslag.
Voor de Peuterplus kunt u gebruik maken van kinderopvangtoeslag. Via www.toeslagen.nl kunt u een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang aanvragen. Hiervoor kunt u gebruik maken van het LRK-nummer van het kinderdagverblijf: LRK 398215923

Alle peuters zijn welkom!

De Peuterplus van VANDAAG staat open voor alle peuters. Bent u geïnteresseerd in de Peuterplus dan kunt u contact opnemen met VANDAAG via e-mail [email protected] of telefonisch op 0512 79 00 79.