Pedagogische visie VANDAAG

Onze kinderen zijn belangrijk. Hebben talenten, recht op goede opvang, begeleiding en opvoeding. Als opvangorganisatie zijn wij méér dan een plek waar op de kinderen gepast wordt. Kinderen krijgen de ruimte zich te ontwikkelen, de wereld te ontdekken, fouten te maken, nieuwe vriendjes te ontmoeten en zichzelf te zijn. 

Plezier en veiligheid staan voorop

Het pedagogisch doel van VANDAAG is dat een kind opgroeit tot een gezond en evenwichtig persoon. Iemand die het leuk vindt om zijn of haar talenten en mogelijkheden te ontdekken. VANDAAG ziet het dan ook als haar taak om een gezonde, positieve en veilige omgeving te bieden waar kinderen zich in alle vrijheid kunnen ontwikkelen. Want met deze voorwaarden, is er alle ruimte voor ontwikkeling in zelfstandigheid, zelfvertrouwen, eerlijkheid, respect, plezier en eigenheid. Wij zijn dus meer dan alleen een praktische oplossing, maar een plaats waar kinderen hun talenten en mogelijkheden ontwikkelen en leren met zichzelf en anderen om te gaan. 

De ontwikkeling van een kind kun je verdelen in een aantal gebieden: lichamelijk, cognitief (denken), sociaal en emotioneel. Als opvangorganisatie hebben wij veel invloed op de groei hiervan op jonge leeftijd. Door aandacht, begeleiding, gezond eten, mogelijkheden om te bewegen en scholing worden kinderen gevoed om zich gezond te kunnen ontwikkelen. VANDAAG is ervan overtuigd dat gezonde voeding en beweging belangrijke voorwaarden zijn waar wij ons iedere dag voor inzetten. 

Deze kernwaarden vind je ook terug op alle locaties, met ieder een uniek aspect. Zoals de meest mooie buitenruimtes, geïnspireerd op de natuur, moestuinen, kinderateliers of hoeken speciaal ingericht voor de allerkleinsten. VANDAAG heeft het. 

Kinderen die plezier hebben en lekker in hun vel zitten, stralen dit ook uit. Niet voor niets vertrekken de kinderen bij VANDAAG aan het eind van de dag met een glimlach. Van iedere dag wordt een feestje gemaakt met een afwisselend programma, aangepast op het tempo van ieder kind.