Werken bij VANDAAG

Hieronder vind je de vacatures waar wij op dit moment nieuwe VANDAAG kanjers voor zoeken. Staan er geen vacatures of zit er niets passends voor jou tussen? Dan kun je ook altijd een open sollicitatie sturen naar info@kindvandaag.nl. 

 

 

Werken bij VANDAAG KINDEROPVANG BOORNBERGUM

Pedagogisch medewerkers buitenschoolse opvang 

Voor de locatie in Boornbergum zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe collega voor de BSO.  De functie is een inval/oproepfunctie.

Ontdek of werken bij VANDAAG iets voor jou is! 

Wij zijn VANDAAG

De buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf van VANDAAG is er voor ieder kind. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich mogen ontwikkelen in hun eigen tempo en op een manier die bij hun past. We trekken er graag op uit naar buiten en besteden veel aandacht aan sport & spel. Ook binnen op onze locaties vind je een rijke omgeving waar ze vrij mogen spelen en ontwikkelen. Naast onze BSO en KDV programma’s, waar wij met thema’s werken, bieden wij een peuterplus programma aan. Om de overgang van KDV naar de basisschool te verkleinen, zodat ze straks klaar zijn voor deze stap.

Dit ben jij

Als pedagogisch medewerker bij VANDAAG krijg je de vrijheid & verantwoordelijkheid om de kinderen hierbij te ondersteunen in de verschillende groepen op onze locaties. Je zorgt voor een veilige en geborgen omgeving. Met jouw creativiteit stimuleer je de kinderen in hun ontwikkeling en bedenk je de allerleukste activiteiten. En het allerliefste natuurlijk buiten, want er valt zoveel moois te ontdekken! Je bent het aanspreekpunt voor de ouders en zorgt dat de dag goed verloopt. Je houdt de ontwikkeling van de kinderen in de gaten, waar veiligheid en plezier voorop staan. Daarnaast vink jij onderstaande ook af:

Een kindgerichte opleiding met minimaal denk- en werkniveau MBO 3

 • Kennis van de ontwikkeling van kinderen
 • Je voelt je thuis bij een afwisselend programma met sport, spel en gaat graag naar buiten
 • Je kunt zelfstandig werken, communicatief vaardig en neemt initiatief
 • Je hebt bij voorkeur een rijbewijs
 • Je bent flexibel in je werktijden

 

Dit krijg je van ons:

 • Een fijne, veilige en gezellige werkplek
 • De ruimte om je verder te ontwikkelen
 • Vrijheid om je werk te doen
 • Goede voorwaarden conform CAO Kinderopvang
 • Uitzicht op een vast dienstverband


Ben jij enthousiast geworden? We maken graag kennis met je! Mail je motivatiebrief + CV naar boornbergum@kindvandaag.nl. 

 

 

 

 

 

Werken als onderbouwcoördinator bij IKC De Diamant                                                                            

IKC De Diamant is de spil van het dorp Oudega (Smallingerland). Kinderopvang en onderwijs zijn speelse en leerzame oefenplaatsen voor een democratische samenleving. De diamant biedt een veilige omgeving, geborgenheid en goede zorg. Samen spelen, samen praten, samen doen is de voorbereiding op later. De Diamant biedt bagage waar kinderen hun hele leven iets aan hebben en laat kinderen stralen!

Binnen de Diamant bieden we als opvang en onderwijs een gezamenlijk aanbod om kinderen maximaal te ondersteunen in een doorgaande lijn van 0-12 jaar, gericht op zowel opvoeding als educatie. Om ons aanbod vorm te geven voor de onderbouw (0-7 jaar), zijn we op zoek naar een onderbouwcoördinator voor 14 uur per week.

 

Je taken zijn als volgt:

 • Zorg dragen voor een doorgaande ontwikkelingslijn 0-7 jaar
 • Zorg dragen voor een doorgaande lijn in aanbod 0-2, VVE en groep 1&2 (Piramide, schatkist)
 • Coördineren van activiteiten in de onderbouw
 • Dagelijkse aansturing van het personeel, verzorgen van teamvergaderingen
 • Werkrooster, vervanging bij ziekte, kind planning, pedagogisch werkplan en andere administratieve taken rond de kinderopvang
 • Zorg dragen voor het uitvoeren van de kwaliteitseisen rond de Wet Kinderopvang/Wet IKK

 

Wat vragen we van jou?

 • Een HBO-opleiding of -werkniveau richting kinderopvang of onderwijs.
 • Visie op het IKC en een doorgaande lijn in opvoeding en ontwikkeling.
 • Een verbinder, ook in het dorp.
 • Communicatief vaardig, in woord en schrift.
 • Flexibel in denken en doen.
 • Verschil willen maken voor kinderen en hun ouders.
 • Pro-actief, een aanjager.
 • Het cement, de bruggenbouwer, kunnen zijn tussen verschillende groepen in het IKC.
 • Bereidheid zich te verdiepen in de verschillende methoden die in het IKC worden gebruikt (o.a. Piramide, Schatkist, de Kanjertraining).
 • Om kunnen gaan met het tegenkomen van obstakels, en dezen kunnen slechten, omzeilen of accepteren

 

Verhouding tot andere functies binnen het IKC

De IKC-directeur, de IB-er en coördinator onder- en bovenbouw vormen samen het MT van het IKC. De directeur en de IB-er beoordelen de kwaliteit en het didactisch handelen van het onderwijs, de onderbouwcoördinator draagt zorg voor de doorgaande lijnen en uitvoering van het beleid. De directeur stelt de beleidskaders voor de school vast, de onderbouwcoördinator geeft vooraf daaraan input en vertaalt het plan voor de groepen van 0-7 jaar. De onderbouwcoördinator vormt de schakel tussen de mentoren van de kinderen en de IB-er, wanneer er sprake is van zorg. De onderbouw- en de bovenbouwcoördinator stemmen af over de doorgaande lijnen m.b.t. de overgang van groep 2 naar groep 3 en de doorgaande lijn met de BSO. In deze functie werk je voor het IKC. Het IKC is in ontwikkeling. Dat biedt jou de kans om hier mede vorm aan te geven en zo het verschil te maken voor kinderen.

Je bent formeel in dienst van Vandaag kinderopvang en valt dus onder de CAO Kinderopvang. Het gaat om een pilot voor in eerste instantie 1 jaar met daarna mogelijk een vast dienstverband. Heb je interesse, maar heb je meer uren nodig om rond te kunnen komen? Dan kunnen we onderzoeken of we je expertise ook elders in kunnen zetten. De functie wordt gewaardeerd in schaal 9 van de CAO kinderopvang.

 

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met:

We werven zowel in- als extern. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

 

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 1 oktober je brief en CV naar bovenstaande mailadressen. De gesprekken vinden plaats op 9 oktober tussen 16.00 en 21.30 uur, het zou fijn zijn als je deze datum alvast kunt noteren in je agenda.

 

 

 

 

 

Stagiair Marketing & Communicatie

Weet jij alles van de laatste trends op het gebied van Social Media? Ben je een creatieve duizendpoot die vol ideeën zit over hoe wij als organisatie nog zichtbaarder kunnen worden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn vanaf september 2023 opzoek naar een 3e / 4e jaars MBO-student of een 3e jaars HBO student die een opleiding volgt in de richting van Marketing en Communicatie.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag voor drie organisaties: Bijzonder Zorgenkind, Vandaag Kinderopvang en Tiko Kinderopvang.

Bijzonder Zorgenkind is een snelgroeiende kinderthuiszorgorganisatie voor chronisch zieke kinderen. Bijzonder Zorgenkind biedt specialistische kinderthuiszorg in Noord- en Midden Nederland voor kinderen van 0 tot 18 jaar en is gespecialiseerd in zorg voor tracheacanules en thuisbeademing. 

Vandaag Kinderopvang en Tiko Kinderopvang verzorgen samen de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, op onze kinderopvang, peuteropvang en BSO groepen. Onze locaties bevinden zich in  de gemeenten Opsterland, Smallingerland, Achtkarspelen, Dantumadiel en Noard- East Fryslân.

Binnen onze organisaties werken in totaal ca 300 enthousiaste en betrokken collega’s. Je standplaats is op ons kantoor in Drachten en zult daarnaast ook een aantal dagen op pad zijn in ons werkgebied. Heel afwisselend dus!

Wat bieden we?

Onze organisatie is in ontwikkeling en dat betekent dat er veel werkzaamheden op Marketing & Communicatie gebied zijn. Er is een stageplek beschikbaar met ingang van september 2023 (later starten is ook mogelijk). De stage-uren zijn in overleg en flexibel in te delen.

Als stagiair maak je onderdeel uit van het Bijzonder Zorgenkind team en zal je daarnaast werkzaam zijn voor Tiko Kinderopvang en Kind Vandaag. Je komt bij Bijzonder Zorgenkind onder contract, dit is een erkend leerbedrijf namens het SBB. De nadruk van je werkzaamheden liggen op communicatie voor deze drie verschillende bedrijven. Het gaat zowel om interne als externe en online en offline marketing communicatie, gericht op onze doelgroep, zoals (potentiële) medewerkers en relaties. De sfeer in het team is informeel. Er wordt veel van het team verwacht, dus we zoeken iemand die sterk in zijn of haar schoenen staat!

Hoe ziet jouw stage eruit?

Denk bijvoorbeeld aan:

 • het ontwikkelen en beheren van voorlichtings-, promotie- en/of PR-materiaal 
 • beheer van Social Media (je plaatst berichten op ons portaal, de bedrijfswebsite en op Social Media)
 • schrijven van artikelen en nieuwsitems
 • ontwerp van templates voor bedrijfsdocumenten voor o.a. brieven, presentaties, vacatures etc.
 • je mag meedenken over de content strategie en levert content voor de corporate social media kanalen
 • je plaatst berichten en helpt bij het verbeteren van de website

Heb je zelf een goed idee? Dan vind je het leuk om jouw plan uit te werken en voor te leggen. Wellicht kan je jouw idee ook direct uitvoeren! Kortom, een uitdagende stage waarin jij op alle terreinen aan de slag kunt binnen jouw vakgebied.

Wat vragen wij?

Je volgt een MBO of HBO opleiding op het gebied van Marketing & Communicatie en bent op zoek naar een meewerkstage. Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en je bent én werkt punctueel. Daarnaast kun je ook goed plannen en organiseren.

Wat kun je van ons verwachten?

Een uitdagende, afwisselende en leerzame stage in een informeel en leuk team. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast bieden we een passende stagevergoeding.
Het kantoor is gevestigd in Drachten en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Interesse en informatie

Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met Iris Veenstra (HRM) via t: 085-4895524 of een mail sturen naar info@bijzonderzorgenkind.nl